Ballagás

Szuper dolog, ha ballag a gyerek, akár az óvodából, akár az általános iskolából, akár a középiskolából, nagy öröm és hatalmas ünnep a családnak, és persze költség is.  Ajándékok az óvó néniknek, a pedagógusoknak, természetesen a gyereknek, és persze a családi finomságok: torták, sütik színesítik a ballagást.

A csokor milyen legyen? Fiúnak lesz, vagy lánynak, milyen színek domináljanak benne, és persze az örök kérdés: mitől legyen különleges? Mi legyen még a virág mellett? Ez függ a gyerektől, a szülőtől, a kettejük kapcsolatától, és persze a szülő ötletességétől is.

Ne csak virág legyen

A gyerekek, főleg a fiúk nem igazán értékelik a virágokat. Nem eléggé hasznosak. Sem megenni, sem játszani nem lehet velük, és elég gyorsan el is hervadnak. Mitől legyen más, különleges a ballagási csokor? 7 szuper ötletet szedtünk most csokorba, amiből lehet most választani a gyerek életkora és érdeklődési köre szerint.

  1. Plüss, kisautó, egyéb játék

Klasszikus, óvodai ballagás esetén teljesen hétköznapi megoldás, ha a csokorba valamilyen plüss állatot, valamilyen kedvencet illesztünk bele. De akár általános, akár középiskolai ballagásnál jó megoldás, ha a gyereknek van valamilyen kedvenc állata, de ez akár valamilyen anime szereplő is lehet. Virágboltokban számos helyen készen is lehet kapni ilyen csokrokat. Vagy ha előre megvásároljuk a gyerekünk számára kedves plüss figurát, akkor a virágkötő, vagy ha bátrabbak vagyunk, akkor akár saját magunk is házilag el tudjuk készíteni a ballagási virágcsokrot plüss kiegészítővel, csak egy jó erős hurkapálcát kell stabilan a plüss állatka vagy figura hátsójába ragasztani.

  1. Bonbon vagy kinder tojás

A másik kedvenc nagy klasszikus a csoki bonbon, ez lehet ovisoknak kinder tojás is akár. A csokorra felerősíteni úgy lehet, hogy celofánnal beborítom a csokigolyót vagy a  kinder tojást, alul a maradék celofánt egy zsineggel összekötözöm erősen, és pillanatragasztóval vagy ragasztópisztollyal hozzáerősítem egy jó erős hurkapálcához, ami a csokorba kerül, a virágok szálai közé. Akár az egész csokor készülhet bonbonból, és a zöld díszítés adja a csokor alapját. Virágboltokban akár készen is válogathatunk ilyen ballagási csokrokból.

  1. Labda

Focistáknak, kosarasoknak, röplabdásoknak javaslom ezt az ötletet, ha a gyereknek ezek közül valamelyik a kedvenc sportja. Én a lányomat leptem meg vele tavaly, mikor ballagott, mivel már évek óta röplabdázik. Egy kb. 10 cm átmérőjű gumilabdát vettem egy játékboltban, és egy műanyag alkatrészt, amit a felfújt lufikhoz szoktak használni. Pillanatragasztóval egymáshoz erősítettem a hurkapálcát a labdát és ezt a műanyag alkatrészt, és így egészen stabilan bele tudtam illeszteni a labdát a ballagási csokorba, a virágok közé.

  1. Lufi

Minden gyerek szereti a lufikat, és ha ráadásul a lufiban benne valamilyen apró ajándékot rejtettünk el, akkor még nagyobb lesz a meglepetés, amikor kipukkasztja, és előkerül a rejtett ajándék. Lufit nagyon egyszerűen lehet a ballagási csokorba illeszteni, a pálcájánál fogva.

  1. Feltekert pénz

Nagyobb gyereknek ballagásra akár olyan ballagási csokrot is készíthetünk, amelybe feltekert papírpénzeket illesztünk bele. Papír 500-asból vagy 1000-esből néhány darabot. Először is a papírpénzeket egyesével tekerjük fel az egyik sarkánál fogva, és illesszük bele a ballagási csokorba.

  1. Alkohol díszes üvegben

Dekoratív ballagási csokrokat készíthetünk egészen nagy gyereknek kisebb, díszes formájú üvegben kapható alkohol felhasználásával. Először ragasztópisztollyal erősítsük hozzá a hurkapálcához (tehetünk rá biztonsági rögzítésnek egy dekoratív masnit is), majd illesszük bele a csokorba.

  1. Szappan

Egy szakképzett szappankészítő, mint én, mivel mással lephette volna meg a nagylányát középiskolai ballagásra, mint egy olyan csokorral, amiben apró díszítő elemek voltak szappanból. Tettem ezt abból az apropóból, hogy az általam tartott szappankészítő tanfolyamokon többször segített már nekem, és már elég sokat tudott ebben a témában.

Először is elkészítettem a szappandíszeket. Kis szilikon formába öntöttem szappant, és mikor elkészült, csillámporral díszítettem. Hurkapálcába szúrtam a szappankákat, és ragasztópisztollyal rögzítettem a szappant a hurkapálcához. Nagyon csinos lett a szappannal díszített ballagási virágcsokor. Teljesen egyedi és különleges.