Ekcémás a gyerek bőre

Kislányomnál igen fiatalon, másfél éves korában jelentkeztek a karja bőrén az ekcémás tünetek. Valamilyen ételfajtára volt allergiás, de diétával nem lehetett egyértelműen beazonosítani, hogy mi okozza nála a panaszokat. orvosi vizsgálatokon is voltunk, de ez sem hozott semmilyen eredményt. Szteroidos kenőcsöt írt fel az orvos az ekcéma tüneti kezelésére, de én mindenképpen természetes gyógymódot kerestem.

Az ekcémára ajánlott egyik csodaszer, a konyhasó

Az interneten böngészve akadtam rá erre a nagyon egyszerű természetes szteroidmentes gyógymódra, hogy konyhasót (nátrium-klorid) használjunk az ekcémás bőrre. A konyhasó ugyanis mind a pikkelysömörre, mind az ekcémára gyógyító hatású. Igen, de hogy kenjem fel? Aztán megkaptam a választ is: növényi olajban keverve.

Ekcéma ellen használj sós olíva olajat!

Elkészítése: kis befőttes üvegbe ¾ részig önts konyhasót: ez lehet tengeri só, parajdi só, himalája só, de mindenképp finom szemcsés legyen. Erre önts organikus növényi olajat (pl. extra szűz olíva olajat, vagy hidegen sajtolt napraforgó olajat), hogy az üvegben az olaj a sót ellepje egy ujjnyival. Keverd meg és kész, használhatod. Az olaj nem fogja feloldani a sót, ezért minden használat előtt fel kell keverni a sós olajat, és az érintett bőrre kenni. Fontos, hogy a bőr teljesen száraz legyen, mivel a só és az olaj együtt nem csípi a sebes bőrt, viszont a só és víz együtt már igen. Ez azt jelenti, hogy lemosni sem szabad a sós olíva olajat. Meg kell várni, míg az olaj beszívódik: ez 5-10 perc minimum, aztán egy papírtörlővel letörölni a felesleget, és aztán lehet felöltözni.

Sós olíva olaj használatával javul az ekcéma

Nagyon látványosan tud javulni az ekcémás bőr ettől az egyszerű szteroidmentes gyógymódtól. A kislányomnak a vérző, vastag pörkös ekcémából sima felszínű, piros foltos ekcémára szelídült a bőre a sós olíva olaj hatására.

Ekcéma elleni más természetes, szteroidmentes gyógymód

Régebben a sheahab volt még a nagy kedvencünk. A három rész organikus sheavajból és egy rész folyékony olajból habverővel felvert sheahab könnyebben eloszlatható a bőrön, mint maga a sheavaj. Mindenképp organikusat és ne finomított sheavajat vegyél erre a célra, mivel a sheavaj finomításával a gyulladáscsökkentő és bőrnyugtató anyagokat is kiveszik a sheavajból.

Ekcéma ellen otthoni krémek: sheahab és sós olíva olaj

Mind a két természetes, szteroidmentes termékbe  nem kell tartósítószert tegyél, mivel csak olajat és vajat tartalmazó kozmetikai készítmények, nem tudnak megpenészesedni. (Penészes krémet használni tilos.) Viszont avasodni tudnak. Avasodás ellen a természetes megoldás az E-vitamin, vagy a rozmaring kivonat (ROE), ezek viszonylag nehezen beszerezhetők. Ezért azt javaslom, hogy egyszerre csak kevés sós olíva olajat vagy sheahabot készíts, és használd el egy hónap alatt. Ha bármelyik megavasodott, az sem baj, el tudod még használni, csupáncsak büdös. Avas készítmény használatával nem okozol semmilyen egészségügyi problémát magadnak, vagy másnak. Viszont büdös, és egyre büdösebb lesz.

Professzionális megoldás az ekcémára

Egy évig fejlesztgettem és tökéletesítettem az Emese Műhelye: ekcéma elleni orbáncfűolajos-sheavajas natúr krémemet, ekcémás bőrű egyénekből álló tesztcsoportot is toboroztam, akiktől mind csak pozitív visszajelzés érkezett a krém hatásosságát illetően.  Érdemes kipróbálni.