Emese Műhelye – Kusnyerik Emese

Az általános iskolában szerettem meg a kémiát. Zseniális kémia tanárnőm volt, vérbeli pedagógus és nagyszerű szakember. Az összes tantárgy közül a kémia volt a kedvencem. Gimnázium után egyetemre mentem, ahol matematika-kémia szakos tanár lett belőlem. A diákokkal való foglalkozás: oktatás és nevelés mindig is testhez álló feladat volt számomra.

19 évet tanítottam egy helyen, a Vakok Általános Iskolájában. Nagyszerű idők voltak, nagy lelkesedéssel tanítottam, több kerületi és fővárosi versenyen is részt vettünk a tanulókkal. Engem az tölt el nagy megelégedettséggel, ha okos gyerekeket taníthatok.

2010-ben született meg harmadik kislányom, Tündi. A gyed lejárta után már nem mentem vissza az iskolába tanítani. Úgy éreztem, hogy eljött az ideje annak, hogy valami mással foglalkozzam, mint eddig. Tündi ekcémáját szerettem volna természetes gyógymódokkal kezelni – ez időtájt jutottam el egy házi kozmetikumok készítését oktató cég tanfolyamaira, ahol először a szappankészítéssel, majd a krémkészítéssel ismerkedtem meg.

Meg szeretném osztani ezen tapasztalataimat mindazokkal, akik hasonló cipőben járnak.

Bízom benne, az Emese Műhelye ekcéma elleni krém másoknak – más kisgyerekeknek – is használni fog.

2012-től dolgoztam, mint vezető oktató, a kozmetikai cégnél, először természetesen kitanultam a szappan- és krémkészítés minden csínját-bínját, elméletben és gyakorlatban is.

Nagyságrendileg 20 fajta különböző tanfolyamot tartottam, új krémeket és szappanokat kísérleteztem ki, akár az új tanfolyamokra, akár külsős cégeknek termékfejlesztés gyanánt. Nagyon sok tapasztalatra tettem szert ezáltal.

2015-ben eljött a pillanat, hogy szappanjaimat és krémeimet saját vállalkozás, az Emese Műhelye keretei között kínáljam.

Mesés gyógyítás és mesés ápolás – vajon miért választottam ezeket a neveket a termékkategóriáknak? Mert az Emese Műhelye meseműhely is – utalva másik “szerelmemre”, a meseterápiára.

Szakmai tudásunk

kémia alapok 90
szappankészítési gyakorlat 95
személyre szabott tapasztalatok 85
saját üzleti gyakorlat 75

Vevőink mondták

A kezem és a lábam bőre gyerekkorom óta nagyon száraz, berepedezett. Nagyon sokféle krémet kipróbáltam már életem során, így jogosan mondhatom az Emese Műhelye termékei messze felülmúlják valamennyit. Este bekenem a kezem, és még reggel is érzem a krém hatását. Más gyártmányú kézkrémmel – amit eddig kipróbáltam – ilyen fokú hatékonyságot még nem tapasztaltam.
Pelényi Ödön
Az unokám bőre nagyon száraz volt, és ez erős viszkető érzést okozott neki, ezért időnként napközben többször erőteljesen vakarózott. Amióta viszont az Emese Műhelye sheavajas-kecsketejes kézműves, natúr szappant használjuk, a viszkető érzés teljesen elmúlt, így a vakarózás is.
Rózsika néni
A lányom sarkán nagyon mélyen berepedezett a bőr. Volt vele orvosnál, írt fel krémet, de nem használt. Amióta az Emese Műhelye orbáncfűolajos-sheavajas ekcéma elleni natúr krémet használja elkezdtek szépen begyógyulni a mély sebek, elmúlt az a szörnyű fájdalom, ami eddig kísérte minden lépését.
Márti néni
Egy ismerősömnek küldtem ki Angliába kipróbálásra az Emese Műhelye orbáncfűolajos-sheavajas ekcéma elleni natúr krémet, az ekcémás bőrére. A krém nagyon jól bevált, enyhítette a panaszokat, csökkentette a viszkető, piros foltokat. Az illető azóta csak ezt használja.
Tóth Krisztina
Amit használtam arckrémet, attól úgy éreztem, hogy az arcbőröm nem szellőzik a krém alatt, olyan érzést okozott a használata, mintha egy nejlon zacskót húztam volna a fejemre. Viszont amikor az Emese Műhelye arckrémeit kipróbáltam, úgy éreztem, hogy végre szabadon lélegzik az arcbőröm.
Angyal Johanna
A kezem bőre extrém módon ki van száradva a fertőtlenítő szerektől. amiket használtam munkám során. Sokféle kézkrémet kipróbáltam, de mind közül a legjobban az Emese Műhelye kézkrém vált be. Nagyon jól zsíroz és hidratál egyszerre.
Hegedűsné Mária

Termékeink

Tündi

Tündi története: egy gyógyító szappan

Tündi 1,5 éves volt, mikor ekcémás foltok jelentek meg a karján és a lábán. Nem lehetett konkrét élelmiszerfajtához kötni ezeket a foltokat, és idővel rosszabbodtak. A saját megfigyeléseim alapján azt gondolom, hogy a tartósítószerre reagált így a szervezete. Vittem többféle orvoshoz is, de nem történt változás. Vizsgálták többféle teszttel is, de orvosilag nem volt kimutatható nála semmiféle étel allergia. Tanácstalan voltam és elkeseredett.

Természetes gyógymódot kerestem, mert a szteroid tartalmú krémek hosszú távú – hormonális rendszert káoszba döntő – hatásáról minden fellelhető tapasztalatot elolvastam a neten; és biztos voltam benne, hogy ez nem megoldás.

Tündinek az első nagy pozitív változást a sós olívaolaj használatával értük el. Már két nap után sokat javult, és két hét múlva látványos volt a javulás. Az addig minden éjszaka véresre vakart és vastag pörkös ekcémából egy sokkal szolidabb, határozott piros foltos, kissé érdes bőrfelszínű bőr lett.

A mindennapi krémezés, a házi szappanhasználat az ekcéma tüneti kezelésére volt jó, az ekcéma okát nem szűntette meg. Viszont nagyon sokat segített, hogy élhetőbb legyen egy kisgyerek élete, és ne csak a viszketésről és a vakarózásról szóljon.

Most Tündi már 5 éves is elmúlt, és sem tapintásra sem színre nincs eltérés a keze vagy a lába bőrén. Igen-igen ritkán pedig a kezén mintha egy kicsit pirosabb lenne a bőre – ez akkor van, ha valami olyan összetevő van az ételben, ami ezt okozza. Az óvodában egyébként nem kap speciális diétás ételt.

Emese – a meséről

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy kislány. Az anyukájától egy meséskönyvet kapott a harmadik születésnapjára. Minden este olvasott neki egy mesét az anyukája.

Kedvenc gyerekkori meséjének címe a Kismalac és farkasok volt. Annyiszor hallotta már ezt a mesét, hogy szó szerint fejből tudta. Nagyon vicces volt hallgatni, ahogy selypén mondta a mesét, részletesen ecsetelve, hogy melyik farkasnak melyik porcikája hogyan törött össze.

Kisiskolás korában, mikor már egyedül is tudott olvasni, kedvére válogathatott a könyvespolcáról, hogy melyik mesekönyvéből olvasson vagy olvastasson fel a szüleivel esti mesét.

Később, felnőtt korában is megmaradt a mesék iránti szeretete, szívesen kölcsönzött ki a könyvtárból afrikai, indián, vagy távol-keleti meséket tartalmazó köteteket. Amikor pedig eljött az ideje, és anyuka lett, a gyerekeinek mesélt minden nap szebbnél szebb meséket. Hivatásul a pedagógus pályát választotta, mivel a gyerekek oktatását és nevelését is nagyon testhezálló feladatnak érezte.

Évek múltán, egy téli napon megtalálta azt a tevékenységet, amit igazán nagyon szívesen végez: önkéntes mesélő egy nonprofit szervezetnél, és ehhez kapcsolódóan mesepedagógiát és meseterápiát tanul. Önkéntes mesélő csapat tagjaként állami gondozásban nevelkedő gyerekeknek mesél, hiszen most is pontosan tudja, mint amit már gyerekkorában is: a mesék hallgatása létszükséglet minden gyerek számára.

Kusnyerik Emese, az Emese Műhelye tulajdonosa

Találkozzon velünk!

Kusnyerik Emese
Kusnyerik Emesetermékfejlesztő, tulajdonos
Az életemben két nagyon meghatározó momentum van: a kísérletezés és a mesélés.
Kísérletezést a konyhában új ételek kapcsán tudom megvalósítani, valamint új kreatív ötletek kapcsán a munkámban, a krémek és szappanok világában. Ismerőseim és rokonaim megtalálnak valamilyen problémájukkal, erre vagy arra mit ajánlok. Ebből a hobbiból nőtt ki ez a vállalkozás, amelynek minden percét nagyon élvezek.
A mesélés pedig amellett, hogy most is része az életemnek – az önkéntes mesélés kapcsán – egyre meghatározóbb lesz, mivel a meseterapeuta képzésem jelenleg folyamatban van.
Pomázi Szonja
Pomázi Szonjaasszisztens
A natúrkozmetikumokkal javarész az édesanyám által kerültem közelebbi ismeretségbe: ő kezdett először lelkesedni értük, aztán bízni bennük és végül tanítani a készítésüket. Sokszor segítettem neki tanítani is. Aztán valahogy oda jutott, hogy vállalkozást indít és én igyekszem mellette állni, és segíteni neki. Ő ebben keresi a boldogságot és találja meg.
És a mesélés: már kicsinek is imádtam az esti meséket, és felnőttebb fejjel is azt mondom, hogy fontosak. És az én szememben valahogy összeér ez a kettő: mesélés és natúrkozmetikumok. Mindkettő segít, mindkettő hasznos, mindkettő az életért van és nem ellene. És mindkettő boldoggá tesz.