A napvédelem szükségessége

Manapság különösen fontos, hogy a nap káros uv sugarai ellen védekezzünk.  A Föld légkörében levő ózonréteg már nem tudja kivédeni ezeket a káros uv sugarakat, mint régebben. Ha elég idős vagy, ezt magad is tapasztalhatod a saját bőrödön. Én is így vagyok ezzel. Gyerekkoromban szinte nem is kellett napkrémet használnom, mégsem égtem le a napon, pedig akkor is sütött. De egy 10-20 éve azt tapasztalom, hogy napkrém nélkül még egy minimális napozási időt sem bír ki a bőröm anélkül, hogy leégne.

A két leégett kofa esete

Vásárokba is szoktam járni, és tavaly nyáron történt az, hogy az egyik vásárban igencsak sütött a Nap egész nap. Mivel én egyrészt napernyő alatt árusítottam, másrészt pedig az arcomat bekentem a natúr napkrémemmel, ezért az erős napsütés számomra nem okozott problémát, Viszont volt ott két kofa, akiknek – napernyő és napkrém híján – délutánra egészen csúnyán megpirosodott és szinte már megégett az arcbőrük. Pedig ők is rendszeresen szoktak piacozni járni.

Délután adtam nekik is a saját natúr napkrémemből, aminek az a különlegessége, hogy napozás előtt természetes módon véd a káros uv sugaraktól, napozás (illetve leégés) után pedig elősegíti és gyorsítja a bőr regenerációját. Hatóanyagai a sheavaj és a cink-oxid, mindkét anyag gyulladáscsökkentő és bőrregeneráló tulajdonságú. Mindkét kofa alaposan és többször is bekenegette az arcát a napkrémmel.  A fájó, húzódó érzés egyből megszűnt, és 1-2 óra múlva, miközben félóránként kenegették az arcbőrüket, az arcuk pirossága látványosan csökkent, másnapra pedig már csak a barnaságuk maradt meg.

Napvédelem kisgyerekeknek is természetes módon

Szülőként különösen fontos az a felelősség, hogy milyen krémet kenjünk a kisgyerekünk érzékeny, esetleg problémás bőrére.

A bolti 50 faktoros napkrémek bizonyára igen hatékonyak, viszont milyen áron? Milyen vegyületeket, bőridegen anyagokat juttatunk így be a kisgyerek szervezetébe? Megvédjük a naptól, ez jó, de milyen káros hatást okozunk neki később, amit ezek a mesterségesen előállított vegyületek okozhatnak a gyerek testében? Felelős szülőként mérlegelni kell mit nyerhetünk és mit veszíthetünk.

Felelős szülőként és is így voltam ezzel. Az én kislányom, aki a karján csúnyán ekcémás volt, nem kenegettem össze a sebes kezeit és karjait bolti 50 faktoros napkrémmel, hanem természetes és natúr megoldást kerestem inkább. A sheavaj hatékony természetes segítségnek bizonyult, ezért nagyon sok sheavaj van a kislányom segítségével kifejlesztett natúr napkrémemben. Két-három nyarat is teszteltük és tökéletesítettük, mire elkészült.

Milyen természetes anyagokat tartalmaz az Emese Műhelye Bőrvédő Natúr Napkrém?

Ez a natúr krém legnagyobb mennyiségben sheavajat tartalmaz. A sheavaj gyulladáscsökkentő és sebgyógyító hatásáról közismert. Ezenkívül a sheavajnak van természetes uv védelme is.

Sárgarépa macerátum: a sárgarépa narancssárga színét a béta-karotin adja, ez az anyag olajjal kioldható.  A sárgarépa olajos kivonatát hívják sárgarépa macerátumnak vagy sárgarépa olajnak. A béta-karotin a szervezetben A-vitaminná képes alakulni, az A-vitaminnak pedig a bőrre gyakorolt jó hatása közismert. A béta-karotinnak a kémiai szerkezete olyan, hogy képes megkötni a Nap sugarainak energiáját. Ezért fontos szerepe van a természetes és natúr napkrémekben.

A körömvirág bőrnyugtató és gyulladáscsökkentő hatású gyógynövény.

A cink-oxid fizikai fényvédelmet biztosít. Ez azt jelenti, hogy a bőrön nem szívódik fel, hanem visszatükrözi a Nap káros sugarainak jelentős részét. A cink-oxid ezenkívül bizonyítottan gyulladáscsökkentő hatású, kisgyerekek számára gyógyszertárban kapható popsikrémek állandó  gyulladáscsökkentő hatóanyaga. A felhasznált cink-oxid nem nanoméretű, ezért biztonságos, nem tud a bőrön keresztül felszívódni.

Az Emese Műhelye Bőrvédő Natúr Napkrém egy nagyszerű választás, ami hatékony, természetes, és biztonságos napvédelmet biztosít akár a gyerekek, akár a felnőttek számára.