Milyennek kell lennie egy természetes natúr krémnek?

 

A reklámokban számos kozmetikai krém hirdetésével találkoztunk már. Mindegyik sokat ígér, és sokkal jobbnak igérkezik, mint a többi hasonló márka. A bolti krémekkel az az egyik gond, hogy minimális természetes hatóanyagot tartalmaznak, és nagyon sok mesterségesen előállított vegyület van bennük. Csak olvasd el egyszer a krém összetételét, hogy mit tartalmaz, és magad is meglátod.

A natúr krémek alapja mindig növényi olaj. A növényi olajok a bőrön jól beszívódnak, hatóanyagaik ápolják, puhítják és visszazsírozzák a bőrt. Ezzel szemben az ásványi olajok, a vazelin és a paraffin nem szívódnak fel, így semmilyen ápoló hatást nem tudnak kifejteni. Ennek az az oka, hogy az ásványi olajok szerkezete gyökeresen eltérő a bőr szerkezetétől, ezért nem tud a bőrön át beszívódni.

Hogyan lehet természetes anyagokkal ránctalanító hatást elérni?

Lehet csupán növényi olajokkal ránctalanító hatást elérni?

Igen, természetesen.
Az egyik csodaszer az argánolaj. Marokkóban, ahol az argánfa ősonos, a nők az argánolajat használják, ezzel kenegetik a bőrüket és a hajukat is. Az argánolajnak köszönhetően egészen sokáig fiatalosan néz ki a bőrük.
Az argánolajban levő hatóanyagok ugyanis bőrsimító és bőrfeszesítő hatásúak, ezáltal a bőr öregedésének jeleit hatékonyan csökkentik.

A másik csodaszer a tamanu olaj. A tamanu olajról kevesebbet lehet hallani, Magyarországon kevesen ismerik. Viszont a bőrfeszesítő és ránctalanító hatása nem marad el az argánolajétól. A tamanu olaj tartalmú krémek bőrfeszesítő hatása nagyon jelentős, hatékonyan szüntetik meg a kisebb ráncokat az arcon, nyakon, dekoltázson. Hatóanyagai a bőrt rugalmassá teszik, így a bőr simább, egyenletesebb felszínű lesz.

Milyen összetevőket tartalmazhat egy natúr kozmetikai krém és milyeneket nem?

Elvárások
Egy natúr kozmetikai krém legyen
– mesterséges anyagoktól mentes,
– a bőrt táplálja és ápolja,
– hatékonyan szívódjon fel, hogy az összes hatóanyag be tudjon jutni a bőr mélyebb rétegeibe, így mindaz az ápoló hatású anyag eljut a bőr sejtjeihez, amelyet a krém tartalmazott.
Ugyanis ha nem tud egy krém felszívódni, akkor hiába van benne bármilyen extra bőrápoló, bőrtápláló hatóanyag, mert felszívódás hiányában nem hasznosulnak ezek az anyagok.

Ezenkívül elvárás még az, hogy a natúr krémekben a tartósítószer nem lehet parabén. A parabénekről már szinte köztudott, hogy ezek nagyon drasztikus tartósítószerek. Akár 3-5 évig is csíramentesen tudják a krémeket tartani. Ezzel szemben a natúr krémekben használatos tartósítószerek maximum fél-egy évig teszik felhasználhatóvá a krémeket.

Egy igazán jó összetételű és hatékony ránctalanító kozmetikai krém

Az Emese Műhelye 40+ ránctalanító, hidratáló, natúr krém nagyon jó választás, a benne lévő növényi olajoknak köszönhetően hatékonyan ápolja, hidratálja és feszesíti az arcbőrt, valamint a dekolázs és a nyak bőrét is. Ajánljuk 40 éves kor felett. Illetve erősen száraz, vízhiányos arcbőr esetén, amikor az apró ráncok hamarabb jelentkeznek, akkor 30 év felett.

Az argánolaj és a tamanu olaj egymás hatását erősítik egy krémen belül. Mindkettő nagyon hatékony növényi olaj, amelyek sikeresen veszik fel a harcot a bőr öregedési jelei ellen. Egy hét használat után a bőrödet mintha kicserélték volna.